Erediensten

De erediensten zijn onze wekelijkse samenkomsten, waarin we uitzien naar de ontmoeting met de levende God en elkaar. In de erediensten staat de Bijbel, het Woord van God, centraal. Daarnaast staat de kracht van de Heilige Geest centraal, die ons het Woord leert begrijpen. Naast het Woord hebben het lied en het gebed een belangrijke plaats in de erediensten. Het Heilig Avondmaal vieren we vijf maal per jaar, waarvan eenmaal op Goede Vrijdag.

De meeste erediensten vinden plaats op zondag en vangen aan om 10.00 uur. Een aantal erediensten heeft een afwijkende dag of tijd:

Bidstond voor gewas en arbeid Tweede woensdag van maart om 19.30 uur
Goede Vrijdagsdienst Vrijdag voor Pasen om 19.30 uur
Paasgezinsdienst Eerste Paasdag om 9.50 uur
Hemelvaartsdienst Hemelvaartsdag om 10.00 uur
Pinkstergezinsdienst Eerste Pinksterdag om 9.50 uur
Dankstond voor gewas en arbeid Eerste woensdag van november om 19.30 uur
Kerstgezinsdienst Eerste Kerstdag om 9.50 uur
Oudejaarsdienst Oudejaarsdag om 19.30 uur

Van onze erediensten worden liturgieën gepubliceerd op de Digipreek blog.

U kunt ook opnamen (op DVD met beeld en geluid of als mp3 bestand met enkel geluid) van de diensten nabestellen. Deze opnamen worden verzorgd door de Zonnegolf.

Zangavonden

Kom zingen tot eer van onze Heer! Dat is het motto van de zangavonden.

De zangavonden worden door gemeenteleden georganiseerd en vinden elke derde zondag in de maanden september, november, januari, maart en mei plaats en beginnen om 19:00 uur. De muzikale bijdragen worden (meestal) door gemeenteleden uitgevoerd. De liturgie, zonder preek en Schriftlezing wordt onder andere samengesteld door middel van de ingeleverde verzoeknummers vanuit de gemeente. De liederen komen bijvoorbeeld uit de zangbundels van Joh. de Heer, Opwekking, Glorieklokken en het oude en nieuwe liedboek.

Zangavonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Taizédiensten

In samenwerking met de Ontmoetingskerk (PGE) organiseert de Bethelkerk Taizédiensten. Dit zijn diensten met een sterk meditatief karakter die gehouden worden in de sfeer van de gebedsdiensten in de kloostergemeenschap van Taizé in Frankrijk.

De Taizédiensten vinden afwisselend plaats in de Ontmoetingskerk en in de Bethelkerk:

• Elke vierde zondag van de maand is er een dienst in de Ontmoetingskerk, om 16:30 uur.
  • Het voornemen is om in de Bethelkerk de diensten te houden op de tweede zondag van de maanden februari, april, oktober en december, om 19:00 uur.