Jong

Kinderoppas

Voor de allerjongsten, tot zo’n 4 jaar, is er tijdens de erediensten oppas. Kinderen kunnen hier onder het toeziend oog van de oppas in een veilige omgeving spelen zodat ouders onbezorgd kunnen genieten van de eredienst. Omdat elk kind uniek is, is er altijd goed overleg met ouders, zodat de oppas optimaal kan inspelen op de behoeften van elk kind.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kinderoppas via het contactformulier.

Zondagsschool Jesaja 40:8b

Zondagsschool Jesaja 40:8b verzorgt Bijbelonderwijs in twee groepen, verdeeld in de basisschoolgroepen 1 t/m 5 en 6 t/m 8. De kinderen hebben afwisselend zondagsschool of nevendienst. We maken gebruik van het materiaal van Vertel Het Maar. Vaak behandelen we dezelfde onderwerpen als in de eredienst, alleen toegespitst op de kinderen. De kerkelijke feesten krijgen een speciaal tintje met eigen projecten.

Ter afsluiting van het seizoen organiseren we ook een zondagsschool uitje.

Meer weten over de zondagsschool? Vraag het de leiding via ons contactformulier.

Mini-Bethelclub

De Mini-Bethelclub is een club voor kinderen vanaf 10 jaar, die op de basisschool zitten. De club wordt eens per maand op een vrijdagavond gehouden. Er wordt een onderwerp over geloof en kerk behandeld, vaak in de vorm van een verhaal met een spel. Dit seizoen staat het thema: “Wie is God?”
centraal.

Meer weten over de Mini-Bethelclub? Kijk dan eens op de blog van de Mini-Bethelclub, of neem contact op via het contactformulier. In de agenda staat aangegeven wanneer de volgende avond is.

Jeugdclub & Jeugdweekend

De Bethelkerk kent twee clubs voor de jeugd. De ene voor de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en de andere voor de leeftijd van 16 jaar en ouder. Beide clubs komen één keer in de twee weken op de vrijdagavond samen in het jeugdhonk van de kerk. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Tijdens een clubavond kun je leeftijdsgenoten praten over verschillende actuele onderwerpen die jou bezig houden. Soms behandelen we een jaarthema, soms worden onderwerpen ook door de jeugd zelf voorbereid. Maar er is ook tijd voor ontspanning en spel. Je kunt onder andere darten, tafelvoetballen en biljarten. En dat alles onder het genot van koffie, thee en fris. En het kost niks.

Wil je ook eens komen kijken op een clubavond? Neem dan even contact op met de jeugdleiding via het contactformulier.
Klik hier als je tussen de 12 en 15 jaar bent.
Klik hier als je 16 jaar of ouder bent.

In de agenda staat aangegeven wanneer de volgende avond is.

In het voorjaar is er een kamp voor beide jeugdclubs samen dat duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag. Je verblijft dan een weekend in een kampeerboerderij en gaat allerlei leuke dingen doen. Dropping, kampvuur, spooktocht, sporttoernooitjes, spelletjes, bonte avond, vossenjacht, zwemmen, enzovoort! Op de zondagochtend is er een dienst. In overleg kan de jeugd vrienden en vriendinnen meenemen.

In de agenda vindt je de datum voor het volgende kamp.

Catechese

De Bethelkerk heeft 4 catechese-groepen, voor de leeftijden 12-14, 15-17, 18-24 en 25+. Elke groep komt 10 maal per jaar op de maandagavond samen. De sfeer van de avonden is open, gemoedelijk en vertrouwelijk. Er is ruimte voor elk individu en je mag zijn wie je bent.

De catechese wordt doorgaans verzorgd door de predikant, maar omdat de predikantsplaats sinds 1 oktober 2017 vacant is, wordt de catechese waargenomen door gemeenteleden. Het thema voor het jaar 2017-2018 is “Jongeren in de Bijbel”. In de agenda staan verdere details over de catecheseavonden.

Meer informatie is ook te krijgen via het contactformulier.